Voetbal, bier en vrouwen

Voetbal is een geweldige sport en bij de verenigingen kan het enorm gezellig zijn. Heel normaal dus als mensen daar hun ontspanning zoeken en vinden. Mits ze tenminste niet overdrijven en hun gezin, werk en/of opleiding de dupe van hun grote hobby laten worden.

Ik ben bezig om er een boek over te schrijven. De hoofdrolspeler in het verhaal is zwaar verslaafd aan voetbal en zeker ook aan de kantine. Zijn vrouw doet er alles aan om daar verandering in te brengen, maar zonder resultaat. Robert weigert namelijk pertinent om minder naar de club te gaan en volgens hem valt het met zijn drinken heel erg mee. Het gevolg is een steeds slechter lopende relatie en uiteindelijk een breuk.

Dit doet hem echter weinig tot niets. Het enige waar hij zich wel druk om maakt, is dat hij nu alleen is en daarom gaat hij meteen op zoek naar een nieuwe partner. Omdat hij in iedereen die ook maar iets met voetbal heeft, van gezelligheid houdt en bier lust zijn grote liefde ziet, verandert dat alleen niets aan zijn leven.

Hij fladdert namelijk van de ene naar de andere relatie en begint, zeker als hij problemen heeft, extreem veel te drinken. Tot hij onverwacht iemand ontmoet waar hij wel echt verliefd op is, maar zelfs die relatie weet hij te verprutsen. Hier krijgt hij echter al snel heel veel spijt van en daarom doet hij er alles aan om zijn fout goed te maken. De vrouw lijkt alleen van de aardbodem te zijn verdwenen en daardoor komt Robert in een uitzichtloos lijkende crisis terecht.

Omdat hij geen hulp wil, wordt het steeds donkerder om hem heen. Tot op een avond de voordeurbel gaat en er ineens twee handen zijn die hem overeind willen helpen. Of dat voldoende is om de narigheid voorgoed achter zich te laten, leest u aan het einde van dit boek.

Neem contact met ons op

insiderhenk@gmail.com