Voetbalromans

Voetbalromans

Voetbal is een geweldige sport, waar elke week weer ontzettend veel mensen van genieten en dat is een prima zaak. Voor sommigen is het echter geen ontspanning meer, maar (bijna) een obsessie. Deze 'voetballiefhebbers' vinden hun vereniging/de sport namelijk zo belangrijk, dat ze er alles voor aan de kant zetten. Zij zijn bijvoorbeeld zo goed als de hele week op het voetbalveld, missen geen enkel voetbalprogramma op tv, willen alleen op vakantie, uit eten of naar een feestje als er geen voetbal is en laten een mooie opleiding of baan schieten omdat ze anders tijd te kort komen voor hun vereniging.

Dan heb je nog de supporters langs de lijn. Het merendeel gedraagt zich gelukkig perfect, maar er zijn ook mensen die regelmatig voor overlast zorgen. Denk hierbij aan verbale en fysieke agressie naar mensen van de tegenpartij en de (neutrale) scheidsrechter. Dit soort gedrag kan te maken hebben met de hoeveelheid genuttige alcohol, maar dat is niet bij voorbaat zo. Al zijn er helaas wel mensen die een kwade dronk hebben en daardoor elk weekend zowel thuis als bij de vereniging problemen veroorzaken.

Tot slot zijn er de 'probleemouders'. Deze mensen hebben in verreweg de meeste gevallen niet door hoe vervelend ze zijn. Ze menen namelijk kenners te zijn en vinden hun zoon of dochter vaak de allerbeste, maar regelmatig ook de allerminste van het team. Als hun kind de ster is, nemen ze als vader en moeder graag de complimenten in ontvangst en bij mindere prestaties overladen ze hun kroost met kritiek. Om de ellende compleet te maken, hebben ze op alles en iedereen commentaar en dreigen ze bij ieder wissewasje te bedanken en naar een andere vereniging te gaan.


Herkent u zich in het bovenstaande of is het voor u vaak een bron van ergernis? Lees dan mijn romans en verhalen, want ik weet er na een kleine 40 jaar vrijwilligerswerk veel over te vertellen.   

Getrouwd met voetbal

Getrouwd met voetbal

16,95

Een verhaal over een jong gezin dat een rustig en gelukkig leven leidt. Tot duidelijk wordt dat Tom,.....

Herhaling?

Herhaling?

16,95

Dit is het vervolg op mijn debuutroman 'Getrouwd met voetbal'. Jan, Nel en de kinderen Rob, .....

In de Wissel

In de Wissel

16,95

De hoofdpersoon van dit verhaal is Theo. Een jonge jongen die maar één doel heeft en d.....

Neem contact met ons op

insiderhenk@gmail.com