Getrouwd met voetbal

16,95

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
getrouwd-met-voetbal

Beschikbare opties:

Bestellen

Omschrijving

Een verhaal over een jong gezin dat een rustig en gelukkig leven leidt. Tot duidelijk wordt dat Tom, de oudste zoon, een bovengemiddeld goede voetballer is en blijkt dat vader Kees totaal niet met het voetbalsucces van zijn zoon om kan gaan. 

Hij plaatst de jongen namelijk op een enorm voetstuk, waardoor de knaap zowel op school als op de voetbalclub en thuis heel veel problemen krijgt. Erger nog, is dat het hele gezinsleven in het teken van voetbal komt te staan en alleen Tom  nog aandacht van zijn vader krijgt. 

Moeder Nel en de twee andere kinderen, Kim en Rob, moeten zich dus zelf maar zien te redden en hierdoor wordt de sfeer in het gezin steeds slechter. Ze leven van het ene naar het andere incident en natuurlijk is dit ook heel erg slecht voor het huwelijk van vader en moeder. Toch blijven zowel de beide ouders als de kinderen, ieder op zijn of haar eigen manier, verwoed vechten voor wat levensgeluk. 

Tot het laatste hoofdstuk blijft het echter onduidelijk of dit resultaat heeft. Zeker omdat vader Kees steeds meer begint te drinken en het gezin zelfs in een levensbedreigende situatie terechtkomt.

Ik probeer met dit verhaal aan te geven wat de werkelijke waarde van voetbal is. Het is een schitterende sport waar veel mensen wekelijks van genieten, maar het wordt vaak veel belangrijker gemaakt dan het in werkelijkheid is. Vooral door de vele ouders, die hun nog jonge kinderen in gedachten al zien schitteren als profvoetballer. De realiteit is echter, dat er maar heel weinig mensen hun brood met voetballen kunnen verdienen en daarom wordt het ook vaak de belangrijkste bijzaak van het leven genoemd.

Neem contact met ons op

insiderhenk@gmail.com