Herhaling?

19,45

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
herhaling
Bestellen

Omschrijving

Herhaling?, een voetbalroman voor echte liefhebbersHerhaling? is het vervolg op mijn debuutroman 'Getrouwd met voetbal'. Jan, Nel en de kinderen Rob, Kim en Tom zijn inmiddels bijna zes jaar ouder en hebben een aantal erg gelukkige jaren met elkaar gekend.

Als Tom zijn eerste stappen op het liefdespad zet en weer contact zoekt met zijn vader Kees, ontstaan er echter al snel problemen in het gezin. Door toedoen van Tom en op de achtergrond zijn vader, lijkt Nel namelijk een keuze te moeten maken tussen haar zoon  en haar man Jan.

Omdat ze dit niet kan en ook niet wil, ontstaan er steeds meer scheurtjes in hun voor het oog zo stabiele relatie. Door een aantal heftige gebeurtenissen, komt hun huwelijk zelfs in gevaar en wordt Nels leven elke dag zwaarder.

Van haar hechte gezin is inmiddels weinig tot niets meer over. Rob en Kim zijn bondgenoten en zoeken hun eigen weg. Jan trekt zich terug in somberheid. Zelf twijfelt ze tussen verantwoordelijkheid en liefde en Tom meent dat zijn vader de enige persoon is die hem zowel sportief als privé kan helpen.

In een Nijmeegs café ontmoet de jongen een heel bijzonder meisje. Door allerlei problemen ontstaat er echter geen blijvend contact. Omdat ze heel veel voor hem betekent, gaat hij later wel naar haar op zoek. Helaas zonder resultaat en dat haalt alle plezier uit zijn leven.

Geheel onverwacht lijkt hij haar echter toch te hebben gevonden, maar dit wordt de grootste teleurstelling van zijn leven. Het gevolg is een emotionele vlucht, een breuk met zijn vader en een nieuwe liefde. Zij maakt hem echter ook niet gelukkig en daarom blijft hij zoeken naar de vrouw van zijn dromen.

Hij en ook zijn moeder gaan wel steeds meer beseffen wat er in het verleden fout is gegaan, maar het blijft nog lang de vraag of ze ooit weer echt gelukkig worden.


Fragnent uit 'Herhaling?'

Omdat Tom en Kees weten dat de clubarts altijd vroeg op de club is, zijn ze er de volgende dag zelf ook een uur eerder dan normaal. Als de jongen naar het kamertje van de man loopt, kan hij gelijk binnenkomen.

‘Ha die Tom. Ik had je eigenlijk al eerder hier verwacht, want je functioneert de laatste tijd niet echt goed meer. Zeg het eens? Wat scheelt eraan?’
‘Mijn conditie wordt steeds slechter, dokter. Heeft u niet iets waardoor ik wat meer lucht krijg?’

De arts kijkt hem schaterlachend aan.
‘Je weet dat er maar één manier is om meer conditie te krijgen en dat is hard trainen en gezond leven. Soms kun je echter in een dippie zitten en ik heb wel iets om je eruit te helpen. Het zijn pillen op homeopathische basis, die je een half uur voor de wedstrijd of training moet innemen.’
‘En dat helpt?’
‘Honderd procent zeker dat je hiermee weer anderhalf uur voluit kan trainen en spelen.’

Tom is, door de vele verhalen die hij erover heeft gelezen, erg achterdochtig als het om pillen gaat.
‘Dit zijn toch geen stimulerende of andere verboden middelen dokter? Zulke troep hoef ik namelijk niet.’
'Hier is echt niets mis mee, maar zwijg er wel over tegen je medespelers. Die pillen zijn namelijk nogal prijzig en dus alleen maar bestemd voor de topspelers.’

De jongen schaamt zich nu een beetje dat hij de dokter niet vertrouwde en daarom verontschuldigt hij zich gelijk. 'Goed. Ik geloof u en sorry dat ik net zo wantrouwend was. Bedankt voor de hulp en van mij hoort niemand wat.' 'Goed jongen. Ik kom zo kijken of mijn medicijnen helpen.'
'Is best.'